Maatwerk; een specialisme van ons

Voor onze klant P-trap hebben wij een constructie gemaakt tegen de piraterij.

Zie onderstaande link voor en demo van een piratenaanval, die succesvol afgeslagen wordt.

www.youtube.com/watch

P-Trap® is een eenvoudige en effectieve methode ter bescherming tegen piraterij.

Het P-Trap® systeem creëert een veiligheidszone rond het eigen schip door middel van lijnen die langs en achter het schip worden voortgesleept. De lijnen voorkomen dat piraten langszij kunnen komen.

Het P-Trap® systeem bestaat uit draaibare uithouders die aan beide zijden van de boeg worden uitgezet. Aan deze uithouders zijn P-Trap® lijnen bevestigd. De lijnen worden door middel van een neerhouder direkt naast het schip naar het wateroppervlak gebracht. De lijnen fungeren, door de schroef van een aanvallend piraten vaartuig te blokkeren.

Het systeem is non-lethal uitgevoerd doordat gebruik gemaakt wordt van een zwakke schakel in de lijn. Wanneer een piraten vaartuig in de lijnen vaart, wordt de schroef geblokkeerd, waarna de motor afslaat. Om te voorkomen dat het piraten vaartuig wordt meegetrokken zullen de lijnen op de zwakke schakel breken. Men kan hierna de piraten zonder voortstuwing achter zich houden. Het systeem kan meerdere aanvallen weerstaan. De bemanning blijft op veilige afstand, totdat het piraten vaartuig de aanval moet opgeven.

Het systeem is eenvoudig te installeren en volgens een procedure te bedienen. Eenmaal operationeel werkt het systeem dag en nacht zonder toezicht. Het systeem kan worden hergebruikt en vormt een continue bescherming tegen het eeuwenoude probleem van piraterij aan boord van koopvaardijschepen.

DSCN3472